Karlstadsbuss

Båtbuss

Båtbussarna trafikeras 1 juni - 31 augusti 2017

Åk med de populära Båtbussarna som trafikerar Vänern och Klarälvsdeltat. Den 1 juni kastar vi loss och lättar ankar för årets säsong som vara fram till och med 31 augusti. 

Årets nyheter
Linje 94 får en justerad linjesträckning. Man kan åka från Skoghall ända upp till Färjestad via västra älvfåran och det blir fler turer till Mariebergsskogen. Med anledning av det låga vattenståndet är hållplatsen Färjestad tillfälligt avstängd från och med torsdagen den 27:e juli.

Båtbussen (linje 96) kommer att trafikera två nya öar i Kristinehamns skärgård, Saxholmen och Kalvön. 

Linje 95 kommer att trafikera hela sträckan mellan Grums, Karlstad och Kristinehamn. 

Linje 91, 93 och 94
Trafikeras 1 juni - 31 augusti alla dagar enligt tidtabell.

Linje 91 har från och med tisdagen den 25:e juli ändrad linjesträckning. Under fliken "Båtbussarna - ändrad linjesträckning" kan man läsa mer.

Linje 92 Karlstad Runt, guidad rundtur
Trafikeras 1 juli - 31 juli alla dagar kl. 18:00.
Bokning eller förköp av linje 92 sker från 1 juni i biljettstugan vid Slussen eller via telefon 054-540 46 18. Alla dagar mellan kl 9:45 -19:00.

Linje 92 har från och med måndagen den 24:e juli ändrad linjesträckning. Under fliken "Båtbussarna - ändrad linjesträckning" kan man läsa mer.

Påstigning endast vid Café Slusswakten, ingen avstigning sker under turen. 

Linje 95 Karlstad - Kristinehamn/Grums
Trafikeras 1 juli - 30 juli enligt tidtabell.

Linje 96 Kristinehamns skärgård
Trafikeras 23 juni - 25 juni och 1 juli - 30 juli enligt tidtabell.
Med anledning av låga vattennivåer kan det förekomma att turerna till och från Kalvön ställs in med kort varsel, vid hårda vindar. För mer information, kontakta vår Biljettstuga på 054-540 46 18.

Linje 97 Grums - Borgvik
Trafikeras 23 juni - 30 juli enligt tidtabell.

Betalning ombord på de olika linjerna
Ombord på båtarna kan man betala sin resa på följande sätt: kontant, betalkort, resekort med period eller reskassa. Inga resekort med periodprodukter gäller på linje 95, 96 och 97. 

Vid eventull händelse finns livräddningsvästar ombord på alla båtar. Ej för utlåning under färd.  

Handikappanpassning
Linje 93, från Inre Hamn till Jäverön/Västra Långholmen är anpassad för rullstolar/permobiler. Från kaj till båten är det en ramp och sedan finns det trappor ner i båten där det finns en trapphiss. Vi rekommenderar personer med rullstol/permobil att åka till Västra Långholmen där det finns en spång byggd över ön så att man enkelt kan ta sig runt på ön. Till Västra Långholmen går linje 93 tisdagar, torsdagar och söndagar. 

Vid utebliven tur eller andra frågor kontakta oss på 054-540 46 18

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den